Archive for april 2012

Liten og Stor

mandag, april 30, 2012

TH
Et pittelite nytt barnebarn og et litt eldre et. 
Gratulerer med dagen, Bestefar!
♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥
 
(det er ikke så mye som er finere enn et nytt kusinebarn i kusinestrikket hentesett )

share this on »
{Pinterest}
2 Comments »

Great Expectations luen

søndag, april 29, 2012

 IMG_3936

En gammel myte tilsier at det største varmetapet er gjennom hodet. Hvorvidt det stemmer eller ei, et hentesett er ikke det samme uten lue. Og restenøstet fra jakken holdt akkurat til en liten lue. Så da ble det sånn.

Mønsteret test-strikkes as we speak, forhåpentligvis kan jeg publisere det ganske så snart.

Ha en strålende flott helg


_____________________________________

As promised, I've knit a matching bonnet for the Great Expectations cardigan. The pattern currently being test-knit, hopefully it'll be up very soon. 

share this on »
{Pinterest}
11 Comments »

En Stripe i Pysjen

mandag, april 23, 2012

IMGP3892

Nøstebarnboken har stått i bokhyllen min siden den ble utgitt noen år tilbake. Men at jeg har strikket så mye fra den, det skal jeg ikke skryte på meg.
Nykusinens ankomst så jeg derfor på som en gylden mulighet til å utvide repertoaret derfra. At det var heldressen jeg valgte meg ut er vel heller inegn overraskelse. En større hit skal man vel lete lenge etter.

Dressen til Hermine er strikket i rosa og naturfarget NZ lammeuld. Garnet kjøpte jeg det året jeg begynte å studere, så her snakker vi vellagret garn. Jeg er ikke spesielt fan av den melerte utgaven i boken, men stripeversjonen synes jeg er veldig fin. Og det er ingen tvil om at nykusinen kommer til å bli veldig fin i stripedrakten til høsten.


______________________________________

I've knitted a warm and snuggly one piece for my new baby cousin. 

share this on »
{Pinterest}
8 Comments »

Great Expectations

søndag, april 01, 2012

IMG_3913

Great Expectations er navnet denne jakken har fått. Den ble påbegynt for år og dag siden, men ble liggende som en halvveis raglanøking i en kurv. De siste ukene har jeg brukt mange timer på fødestuen. Det vil si, jeg har ventet i mange timer. Fødsler er visst noe som ofte tar tid.

Hullmønsteret her kom ganske så tilfeldig en kveld jeg satt på vent, det er vel knapt noe som er mer passende enn en babyjakke som ventestrikk? Det er ganske mange nye verdensborgere som er strikket inn i denne jakken.

Mønster er sånn halvveis skriblet ned, planen er å strikke en matchende lue i samme slengen før mønsteret blir publisert. Kanskje er det noen flere som vil strikke inn Great Expectations mens de venter, enten på egne barn eller andre barn slik som meg.
Sånn faktamessig går det i Baby Merinoen til Drops og pinne nr 3. Noen kjedelige vrangmasker i begynnelsen, men så kommer man til hullmønsteret og resten går som en lek. Og plutselig er det full åpning og et helt ferskt lite menneske er født.

__________________________________
I've spent quite a few hours in obstetrics lately, and the result of my mindless knitting is this little cardigan- Great Expectations. Pattern will come soon, just have to knit up a matching bonnet.

share this on »
{Pinterest}
12 Comments »